Nikšić: Kompanija Trivit uložila dva miliona eura u Gradsku pekaru

Bez autora
Nov 03 2013

U nekadašnjoj Gradskoj pekari u Nikšiću, gdje je proizvodnja zaustavljena u martu 2011. godine, u petak je ponovo zamirisao hljeb, koji je počeo da peče novi vlasnik – kompanija Trivit iz Vrbasa. Riječ je o porodičnom biznisu Dragana i Vere Šćepanović, koji su u obnovu Pekare uložili oko dva miliona eura i zaposlili 60 radnika. Novi početak Gradske pekare juče su ozvaničili ministar poljoprivrede Petar Ivanović i gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović, čemu su prisustvovali i brojni gosti koje su vlasnici upoznali sa potpuno obnovljenim objektima, proizvodnim programom i kapacitetima.

Nikšić: Kompanija Trivit uložila dva miliona eura u Gradsku pekaruU nekadašnjoj Gradskoj pekari u Nikšiću, gdje je proizvodnja zaustavljena u martu 2011. godine, u petak je ponovo zamirisao hljeb, koji je počeo da peče novi vlasnik – kompanija Trivit iz Vrbasa.

Riječ je o porodičnom biznisu Dragana i Vere Šćepanović, koji su u obnovu Pekare uložili oko dva miliona eura i zaposlili 60 radnika.

Novi početak Gradske pekare juče su ozvaničili ministar poljoprivrede Petar Ivanović i gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović, čemu su prisustvovali i brojni gosti koje su vlasnici upoznali sa potpuno obnovljenim objektima, proizvodnim programom i kapacitetima.

Proizvodnja

Dnevna proizvodnja za sada broji deset hiljada vekni bijelog hljeba, a uskoro će biti duplirana. Tržištu se isporučuje i tri hiljade specijalnog hljeba tonusa, a u proizvodnom asortimanu biće i sitna peciva – beskvasne štanglice, podloge za picu, kore za pitu…

Vlasnica Vera Šćepanović istakla je da će se prvi put na crnogorskom tržištu naći specijalna vrsta tonus hljeba bez brašna, koji se proizvodi po strogo čuvanoj licenci i po ugovoru sa ruskom Akademijom nauka.

- Tonus hljeb jedino se proizvodi u Nikšiću, a isporučivaće se na tržištu cijele Crne Gore, po cijeni od 1,20 eura za veknu od 300 grama. Naš bijeli hljeb dobijaće potrošači u čitavoj Crnoj Gori, a vekna od 600 grama košta 50 centi, na šta je konkurencija već počela da reaguje i spušta cijenu. Cilj nam je da potrošači dobiju kvalitetan proizvod po povoljnoj cijeni, proizveden na remontovanim mašinama u obnovljenim objektima i po sigurnoj tehnologiji. Trudićemo se da uvijek budemo korak ispred konkurencije, a svi naši kapaciteti zasnivaju se na proizvodnji zdrave hrane, kazala je Šćepanović, dodajući da kompanija Trivit postoji već 21 godinu i ima pekare u Vrbasu, Bečeju i Bačkom Gradištu, kojima se pridružila i nikšićka.

Uvezivanje

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović kazao je da je riječ o značajnom projektu koji već na početku upošljava 60 radnika. Ivanović je istakao i značaj pokretanja proizvodnje za kompletan reprolanac.

- Ne samo da uvezujemo proizvođače na polju, mlinove, već sada i pekare i potrošače. Važan je i mendžment koji vodi svaki posao i čestitam ovim ljudima za sve što su uradili da pokrenu posao. Znam da će do kraja godine biti povećani proizvodni kapaciteti, a znam i za još dva nova programa čijom realizacijom će se u narednoj godini otvoriti od 20 do 25 radnih mjesta. Vladu interesuje da sarađuje sa preduzetnicima koji imaju viziju, otvaraju radna mjesta, povećavaju proizvodnju i spremni su da to čine na duži rok, rekao je Ivanović.

Predsjednik nikšićke opštine Veselin Grbović kazao je da je zadovoljstvo vidjeti rekonstruisani pogon koji dugo nije radio.

- I ovo je dokaz da investitori imaju povjerenja u Nikšić i Crnu Goru, da su spremni uložiti sredstva. Nama ostaje da im pomognemo i omogućimo adekvatan ambijent za rad, rekao je Grbović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik